KRALINGSE STROOM
Op dit platform zullen het proces, de plannen, kaarten en overige belangrijke stukken van deze gebiedsontwikkeling vertoond worden zodat u, bewoners, stakeholders en betrokken partijen deze kunnen volgen en bekijken.
Het logo. Het symbool voor dit project. Om te beginnen hebben de vier driehoekjes een belangrijke betekenis. Deze staan namelijk voor de vier uitgangspunten waar dit project om draait en naar streeft:
-
Basis voor de starter;
-
Goede bereikbaarheid;
-
Ruimte voor ontmoeting;
-
Groene verbinding.
Rekening houdend met de vier uitgangspunten ontstond de naam Kralingse Stroom (verder te noemen als: KS). De KS is een plek voor de startende vooruitstrevende Rotterdammer. Zij die hun studentenjaren achter zich laten en een begin maken aan het avontuur als starters.
de opdracht
De komst van de derde stadsbrug en een nieuwe centrale metrolijn door Rotterdam brengt de wens voor een nieuwe identiteit met zich mee. Omdat de connecties dichtbij Brainpark en de EUR liggen, is het doeleinde voor dit project op de mens van de toekomst gefocust.
Het gebied moet op een slimme manier getransformeerd worden tot een vooruitstrevend stuk Rotterdam, waarbij verschillende locaties opnieuw ingericht zullen worden.
De studie ligt parallel aan de A16, waardoor de knooppunten centraal staan in het totaalplaatje, daarbij worden overigens ook verschillende factoren meegenomen als de actoren in het gebied en de vormen van samenwerking in het proces.
Maak kennis met het team!

Marlijn den Braanker

Albertina Rama

Gijs van Pijpen

Roos de Fouw

Eline Jansen
Leeswijzer
Hier vind u een korte inhoud van de verschillende hoofdstukken en wat de u verder kan verwachten op deze website.
Visie
In dit hoofdstuk is er gekeken naar hoe het project er in 2050 uit zal zien. Er is rekening gehouden met projecten in de omgeving (zoals Feyenoord City), de invloeden van de Kralingse Stroom op de omgeving en welke verbindingen van belang zijn in de toekomst.
Het studiegebied
Voordat er een ontwikkelgebied is ontstaan is er gekeken naar potentiele studiegebieden. Deze studiegebieden zijn geanalyseerd en a.d.h.v. de conclusie is een uiteindelijke ontwikkelgebied ontstaan die in dit project centraal staat. Per studiegebied is er gekeken naar de huidige situatie, toekomstige plannen en mogelijke locaties die (her)ontwikkeld kunnen worden. Tevens ook verbindingen die een rol kunnen spelen in de Kralingse Stroom.
In dit hoofdstuk is er ingezoomd op het uiteindelijk gebied dat (her)ontwikkeld wordt. Dit ontwikkelgebied is wederom gesplitst in deelgebieden (-locaties) waarin vervolgens a.d.h.v. kaarten analyses zijn uitgevoerd om te zien wat de mogelijkheden tot ontwikkelingen zijn en hoe de deelgebieden één geheel kunnen worden.
Fasering
Hier is de planning in de vorm van een tijdlijn en hierbij is een integraal masterplan opgesteld. Op deze pagina staan alle projecten met een eigen tijdlijn, visiekaart, doelgroep, GREX, actorenanalyse, samenwerkingsvorm, waardecreatie en participatie en het nieuwe bestemmingsplan.
Over ons
Hier vind u de contactgegevens van het team die u hierboven al heeft ontmoet. Daarnaast deelt het team in dit hoofdstuk een persoonlijk bericht van zijn/haar ervaring met dit project. Tot slot vind u hier een bericht waar het team alle betrokken partijen en begeleiders bedankt voor de samenwerking en hulp.
Logboek
In dit hoofdstuk is te zien hoeveel uur en dagen dit project heeft gelopen en welke activiteiten hebben plaatsgevonden. Ook staat er een stukje beschreven over het proces van de gebiedsontwikkeling.

